Esitutkinnoissa on ollut mukana esteellinen esitutkintaviranomainen

Helsingin poliisin rikoskomisario Saara Asmundela on osallistunut esteellisenä epäiltyä koskevaan esitutkintaan, vaikka on toiminut samaan aikaan hallituksen varapuheenjohtajana Eläinten Auttajat ry -nimisessä yhdistyksessä. Eläinten Auttajat ry:n Onnentassu-niminen lemmikkihotelli on epäillyn koirahoitolayrityksen paikallinen kilpailija.

Rikoskomisario Saara Asmundela on aktiivisesti osallistunut esitutkintaan, vangitsemisoikeudenkäynteihin ja muun muassa epäillyn eläinten takavarikkoa ja turvaamistoimipyyntöä koskeneeseen oikeudenkäyntiin. Epäillyn maine ja sitä kautta koirahoitolayritys on tuhottu 16.1.2019 alkaneella poliisin mittavalla ja valheellisella julkisella tiedottamisella, sekä 28.1.2019 epäillyn yli 30 koiran laajasti tiedotetulla tappamisella, joista epäilty on ollut helposti tunnistettavissa.

Epäillyn koirahoitolatoiminnan ja maineen tuhoamisesta on suoraan hyötynyt Eläinten Auttajat ry:n Onnentassu-hoitola. Osa epäillyn eläimistä siirrettiin viranomaistoimin Onnentassulle sen jälkeen kun epäilty oli vangittu. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *